(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Domácí pribináček
Potřebné ingredience
1 litr mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce cukru do tvarohu, kostka tvarohu, 100 ml husté smetany (půlka krabičky té modré 200ml šlehačky)
Postup přípravy
Pudink uvaříme podle návodu (nezapomeneme osladit vanilkovými cukry) a mícháme do schladnutí, já dávám do studené vody celý kastrol s hotovým pudinkem, je pak vlažný za chvilku. Do mísy dáme tvaroh, já přidávám ještě dvě lžíce cukru - jsme mlsouni -a dolijeme všechen pudink - může být vlažný. Přidáme cca půlku krabičky šlehačky, když je tužší, je to lepší(jakoby ušlehaná). Elektrickým šlehačem vyšleháme do hladkého krému a plníme skleničky od přesnídávky či jogurtů, tohle množství vyjde na 7 skleniček - vážená bez skla cca 220g jedna - u nás se to sní, bějem dvou dnů, máme tři děti a mlsného ta´tku :-) Skladujeme v lednici, podáváme vychlazené.
Řekla bych že tenhle domácí pribiňák je daleko lepší, než koupený, a když si dáte práci spočítat cenu, tak není co řešit.
Jeden 120g v krámě stojí 16Kč, tady jedna sklenička stojí 9 korun, a je v ní dvojnásobek množství - takže ještě děleno dvěma - 4,50 !!!!! oproti šestnácti korunám v krámě!
Řekla bych že tenhle domácí pribiňák je daleko lepší, než koupený, a když si dáte práci spočítat cenu, tak není co řešit.
Jeden 120g v krámě stojí 16Kč, tady jedna sklenička stojí 9 korun, a je v ní dvojnásobek množství - takže ještě děleno dvěma - 4,50 !!!!! oproti šestnácti korunám v krámě!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babubabu
(upraveno)
22. 10. 2010, 13:25
Mńam -